Canviar els antics audiòfons per uns digitals?

audiopacks audiologia logopedia audiofons digitals barcelonaEls audiòfons analògics i els digitals són completament diferents. Els analògics usen tecnologia més antiga i simple.

Si vostè fa molt de temps que usa audiòfons analògics i segueix tenint problemes amb ells, hauria de provar uns audiòfons digitals.

Els audiòfons analògics amplifiquen tots els sons de la mateixa manera, i com que l’usuari està acostumat a aquesta sonoritat probablement sentirà les veus de forma clara. Les dificultats apareixen quan es tanca una porta de sobte o quan hi ha molt soroll de tràfic.

Aleshores la sonoritat es percep de forma excessiva, i molts usuaris no poden portar els audiòfons en ambients de molt soroll.

Quan l’usuari comença a utilitzar audiòfons digitals amb reductors de soroll, l’ambient sonor es torna més suau. L’audiòfon disminueix el volum de la porta que es tanca de sobte i del soroll del tràfic. Aquest canvi provoca que molts usuaris estiguin satisfets i entenguin el canvi com una millora, però curiosament hi ha d’altres usuaris que no s’acostumen a la nova sonoritat – el seu cervell està acostumat a la alta intensitat dels sons, i interpreta que els nous sons són massa suaus.

L’audiòleg protèsic haurà, en aquests casos, de realitzar l’ajust dels audiòfons com si fossin lineals, simulant la sonoritat dels antics audiòfons però incorporant les prestacions tecnològiques dels audiòfons actuals.

Si vostè és un usuari d’audiòfons analògics i està provant audiòfons digitals, no es desanimi. De vegades es triguen setmanes a acostumar-se a la nova sonoritat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *