Prevenir la pèrdua auditiva en ambients sorollosos

En la nostra vida, la majoria de nosaltres estem exposats al soroll; des d’el soroll d’un tren fins al soroll d’un edifici en construcció. Normalment, aquests sons no són proa forts per fer mal a l’audició, de totes maneres, si estem exposats a sorolls continuats de més de 80 dB d’intensitat, això si que pot causar pèrdua d’audició. La pèrdua d’audició pot aparèixer per un sol soroll intents, per expemple un tret.

Prevenir la pèrdua auditiva

A l’oïda trobem moltes cèl.lules sensorials, anomenades cèl.lules ciliades. Aquestes cèl.lules treballen per a convertir l’energia del so en senyals elèctriques, les quals s’envien al cervell. Aquestes cèl.lules són extremadament sensibles, i una vegada han estat malmeses, no poden regenerar-se. Evidentment, les persones que treballen a la construcció o els músics, pateixen més risc de patir pèrdua d’audició. De totes maneres, les persones que treballen en aquestes professions de risc, no són les úniques que poden desenvolupar una pèrdua d’audició.

Els recents estudis demostren que moltes persones pateixen pèrdua d’audició degut a l’ús de MP3. Els estudis demostren que escoltar música amb auriculars durant més de 5 hores a la setmana a un volum alt, pot ser més perillós que treballar en ambients amb soroll com fàbiques o obres de construcció. Els estudis demostren que els MP3 al màxim volum, emeten un so similar al d’un avió enlairant-se. Aquestes persones no són concients del mal que s’estan fent a les oïdes, doncs el mal es produeix durant el pas dels anys de forma irreversible.

Els investigadors aconsellen escoltar música amb dispositius com a màxim al 60% del volum, per a prevenir la pèrdua d’audició. Una altra manera de protegir-se les oïdes és comprant una auriculars excel.lents. El supresor de sorolls dels auriculars sofisticats eviten que vostè hagi de pujar molt el volum en ambients de soroll, com el metro o l’autobús.

Els locals nocturns i els concerts també comporten riscos auditius per les persones que els freqüenten habitualment. Aproximadament el 60 o 70 % de les persones que hi treballen acaben patint pèrdua d’audició. Una sala de concerts por produïr sons per sobre dels 129 dB, la qual cosa significa un soroll més alt del que fa un percutor d’una construcció. Totes les persones que treballen en ambients per sobre dels 85 dB haurien de protegir-se. Per a minimitzar aquests riscos recomanem que les persones que treballen amb massa sorolls facin descansos temporals durant la seva jornada laboral. Per a prevenir el futur ús d’audiòfons és imprescindible fer ús de taps anti soroll, fets a mida, que atenuin el so ambient entre 15 i 30 dB.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *