Audiòfons: poden alleugerir la demència?

 width=La majoria dels audioprotetistes estem acostumats a veure molts casos de persones en els que la pèrdua d’audició s’ha confós amb la demència.

Quan una persona pateix pèrdua d’audició, els comportaments associats a la confusió i la distracció es tornen molts habituals:

 

 

  • Es confonen les paraules i les frases.
  • Es produeixen respostes inapropiades, doncs la persona no entén el context de la conversa.
  • Les persones deixen de fer activitats i les relacions socials i familiars es redueixen.
  • S’obliden moltes coses, resultat directe de no sentir-hi bé i de la manca de comprensió.

Com vostè pot veure, aquests canvis de comportament són similars als símptomes inicials de demència i són comuns també amb persones que pateixen una pèrdua d’audició lleu. Els estudis demostren que les persones que tenen pèrdua d’audició lleu acceleren el seu procés de demència comparat amb persones que tenen una audició normal. Els riscos augmenten amb una proporció de 3 a 1 amb persones amb pèrdua d’audició moderada i amb 5 a 1 amb persones amb una pèrdua d’audició severa.

Per tant podem dir que l’ús d’audiòfons en el moment de detectar els primers símptomes de la pèrdua auditiva té un impacte positiu en el qualitat de vida, millora dels ingressos econòmics, millora en les relacions i tot el que comporta les situacions de comunicació del dia a dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *