Reduir l’estrès redueix els acúfens

Les persones pateixen acúfens (xiulets persistents en una o en ambdúes oïdes) per varies raons. Exposicions continuades a sorolls forts, patologies cardiovasculars, els efectes col.laterals d’alguns medicaments, i d’altres coses que afecten les oïdes poden originar aquest problema. Les investigacions demostren que els nivells elevats d’estrès poden contribuir, i de vegades causar, alguns tipus d’acúfens.

L’estrès i els acúfens

Moltes persones amb acúfens crònics diuen que els símptomes augmenten dràsticament durant els periodes d’estrès, per exemple durant periodes de molta feina o canvis dràstics a la vida, com per exemple un trencament matrimonial.

  • Meditació: Si vostè practica la meditació durant una hora, o simplement tanca els ulls durant 5 minuts i respira profundament, la meditació l’ajudarà a relaxar-se. Hi ha moltes tècniques de respiració que poden provocar beneficis en els seus xiulets.
  • Excercici: No fa falta practicar un esport d’elit per a beneficiar-se de l’excercici. Mitja hora practicant aerobic o corrent al dia proporciona una millora en l´estrès i un òptim estat de salut.
  • Vigilar el que mengem: Una dieta rica en vitamines i minerals l’ajudarà a cuidar la seva salut. La vitamina A i B comporta beneficis en la seva salut auditiva.

Si vostè pateix acúfens o problemes d’audició consulti a un metge especialista otorrinolaringòleg o a un especialista de la salud auditiva. Si vol saber-ne mes fes click aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *