Ajudes Tècniques

Què són les ajudes tècniques?
Vostè pot tenir dificultats de comunicació que no poden solventar-se només amb l’ús d’audiòfons. Aquestes situacions poden ser l’ús del telèfon, escoltar la radio, la televisió, determinats timbres o alarmes, o entendre en converses en grup. Aquests dispositius han estat creats per solventar aquests problemes.

Igual que els audiòfons, aquests dispositius fan que els sons siguin més alts. Normalment, els audiòfons, fan que tots els sons siguin més alts, incloent els sorolls ambientals. Les ajudes tècniques poden incrementar el so d’una determinada font sonora (ràdio o televisió, un orador en una conferència, actors al teatre o algú parlant en un ambient sorollós) sense incrementar la sonoritat del soroll de fons. Això succeeix perquè el micròfon del dispositiu d’ajuda a l’escolta està a prop de qui parla, mentre que el micròfon de l’audiòfon també està a prop de qui escolta.

Són les ajudes técniques útils només per als usuaris d’audiòfons?
No. Les persones amb tot tipus i graus de pèrdua d’audició,  inclús les persones amb una audició normal, poden beneficiar-se d´una ajuda tècnica. Alguns dispositius d’ajuda a l’escolta s’usen amb audiòfons, mentre que d’altres s’usen independentment dels audiòfons.

Hi ha diferents ajudes tècniques disponibles avui, desde sofisticats sistemas útils per a teatres i auditoris fins a petits dispositius d’ús personal.

Sistemes d’escolta personal: Hi ha diferents tipus de sistemes d’escolta personal disponibles. Tots estan dissenyats per a portar el so desde l’emissor (o una altra font) directament al receptor minimitzant o eliminant els sorolls ambientals. Alguns d’aquests sistemes estan dissenyats per usar-los a la classe o amb petits grups. D’altres, com els sistemes personals de FM i amplificadors personals, són molt útils per millorar la comprensió de la conversa al cotxe, en restaurants o en classes amb grups nombrosos.

Sistemes per escoltar la TV: Estan dissenyats per a escoltar la TV, la ràdio o equips de música sense patir interferències dels ambients amb soroll i sense  haver de pujar el volum. Els models estan disponibles per usarlos amb i sense audiòfons. Els sistemes per a escoltar la TV permeten que els familiars de l’usuari puguin escoltar la TV a un volum independent del de l’usuari del dispositiu, millorant la qualitat de vida de tota la familia.

Dispositius d’entrada directa als audiòfons: Existeixen audiòfons amb connexions d’entrada directa (normalment wireless) que poden conectar-se a la TV, l’Hi-Fi, la ràdio, així com micròfons, sistemes d’FM i d’altres dispositius d’ajuda.

Dispositius d’ajuda al telèfon: La majoria, però no tots, els auriculars dels telèfons fixes de casa són útils amb els audiòfons. Aquests telèfons són anomenats “compatibles amb els audiòfons”. L’opció per a l’audiòfon s’anomena T-coil (bobina telefònica). El T-coil s’activa automàticament en alguns audiòfons i en d’altres s’ha de fer de forma manual. Bàsicament, el T-coil del telèfon i la bobina es comuniquen entre ells de forma electromagnètica, permetent usar l’audiòfon a un volum confortable sense feedback (xiulets) i amb un soroll de fons molt minvat. No tots els audiòfons tenen possibilitat d’activar el t-coil. Els audiòfons molt petits, tant intrauriculars CIC com els mini BTE, no incorporen aquesta funció degut al seu reduït tamany. Parli amb el seu audiòleg per a obtenir els audiòfons que més li convinguin en aquest aspecte.

Telèfons mòbils: La majoria dels audiòfons poden conectar-se amb el telèfon móvil. Mitjançant tecnología bluetooth, vostè podrà emparellar directament el seu telèfon móvil amb els seus audiòfons, rebent la trucada directament als seus audiòfons a través d’un petit dispositiu que es porta com si fos un collaret o a la butxaca.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *