Per què es perd audició amb l’edat?

Moltes de les persones que acudeixen a un centre d’audiologia, acostumen a fer-se la mateixa pregunta: “Com pot ser que no hi senti bé? La meva audició era molt bona quan era jove!”

Moltes persones comencen perdent audició degut a la ingestió d’alguns medicament, a perforacions timpàniques, factors hereditaris, o a l’exposició continuada a sorolls elevats. La majoria de les persones, però, tenen  pèrdua d´audició degut a l’edat. Això s’anomena presbiacusia.

La presbiacusia, d’altra banda, no afecta a totes les persones amb el mateix grau, doncs la predisposició genètica implica que la persona tingui més o menys possibilitats de patir pèrdua d’audició degut a l’edat.

La majoria dels usuaris d´audiòfons tendeixen a usar audiòfons als 65 anys. Els usuaris més joves acostumen a necessitar una ajuda degut a l’exposició continuada de soroll, factors hereditaris, infeccions, traumes acústics o ingestió continuada d´ototòxics. Aquests, d´altra banda, no són tant majoritaris com les persones que pateixen presbiacusia degut a l´edat.

Desafortunadament, no hi ha manera d´evitar la pèrdua d´audició quan és deguda a l´edat. Si la persona sovinteja llocs amb molt de soroll, la millor manera de protegir-se és usant taps de protecció. Si l’exposició ha estat continuada durant molts anys i no s’ha usat protecció, molt probablement la única solució viable serà usant audiòfons.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *