Llindar de discomfort vocal

De la mateixa manera que pels sons i els sorolls, també existeix un umbral de malestar pel llenguatge, que se situa normalment a un nivells aproximat de 100 dB. En les pèrdues d’audició transmissives, i en les de percepció sense compensació de la sonoritat, aquest llindar pot trobar-se als 120-130 dB.

Els efectes de la pèrdua d’audició de percepció amb reclutament, en canvi, no toleren intensitats vocals superiors als 100 dB, i inclús pot baixar als 90 dB en cas de sensibilitats augmentades de l´oïda interna. Durant l’examen amb intensitats elevades, aquests pacients es queixaran espontàneament del volum desagradablement alt de la veu. Per trobar l’umbral de malestar, el millor sistema és el fluxe verbal continuat amb augment gradual de la intensitat vocal. Per això, llegirem pel micròfon de l’audiòmetre un texte continuat amb un volum de veu uniforme, a la vegada que observem a l’indicador de nivell la intensitat de la pròpia veu.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *