Protegeix la teva oïda

El sistema auditiu i l’habilitat d’usar-lo és més complex del que pensa molta gent. Hi ha persones que diuen que hi senten però que no entenen les paraules.

Hi ha molts motius pels quals el sentit de l’audició esdevé anormal, però una de les causes més comunes és l’exposició continuada als sorolls.

Els trets amb armes de foc és una de les causes per les quals es produeix pèrdua d’audició. Afortunadament, aquests sorolls poden evitar-se amb uns taps de protecció.

Hi ha diferents productes al mercat que poden usar-se amb aquest objectiu, que va des de motlles d’espuma fins a motlles fets a mida amb filtres electrònics.

El sistema auditiu per ell mateix és complex i delicat, i pot dividir-se en tres parts: l’oïda externa, l’oïda mitja i l’oïda interna.

El so viatja a través d’ones a l’oïda externa. L’oïda externa condueix el so a través del conducte auditiu extern fins al timpà. El timpà és la linina divisòria entre l’oïda externa i l’oïda mitja. Quan el so entra i impacta amb el timpà, aquest vibra i condueix el so cap a l’oïda interna.audiopacks audiologia taps soroll proteccio oida compra online

L’oïda interna conté fluids dins la còclea, un petit òrgan amb forma de cargol que conté una cèl·lules molt delicades. Les cèl·lules de la còclea s’anomenen cèl·lules ciliades i la seva funció és la de sintonitzar les diferents freqüències.

Les cèl·lules responen a les freqüències d’entre 50 i 15.000 Hz (cicles per segon). Les cèl·lules ciliades transformen el so en impulsos nerviosos, que són enviats al cervell per ser processats pel sistema central.

Hi ha moltes raons per les quals la pèrdua d’audició pot aparèixer. Causes genètiques, hereditàries, patologies associades, medicaments que són tòxics per l’oïda, l’edat i traumatismes poden causar pèrdua d’audició.

Els danys produïts a l’oïda mitja poden ser tractables o permanents, dependent d’on i com s’ha produït la lesió. Els problemes d’oïda externa o mitjana són conductius i normalment són tractables mitjançant cirurgia.

Una lesió a l’oïda interna és sensorial i no es pot tractar mitjançant cirurgia. L’exposició al soroll és la causa més comuna de pèrdua d’audició neurosensorial i pot ser produïda per diferents raons, com treball amb màquines, explosius o música.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *