Acostumar-se a usar audiòfons

Els audiòfons i les ajudes tècniques són molt importants per a tractar la pèrdua d’audició però no són l’únic tractament necessari per aprendre a sentir una altra vegada.

Hi ha moltes persones que rebutgen usar audiòfons i la conseqüència és una pobre estimulació del sistema auditiu.

Les persones amb pèrdua d’audició de llarga durada que no han acceptat cap tractament s’acostumen a no sentir, per tant a no entendre. Això fa que la posterior rehabilitació sigui més feixuga i lenta, i sovint que els resultats no siguin tan notables com aquells que prefereixen posar solució abans.

Els familiars i amics de les persones que conviuen amb ells,  s’adonen ràpidament de les dificultats de comunicació que pateixen.

Usar audiòfons no comporta que el cervell recordi automàticament com sentia els sons abans. Els audiòfons retornaran audibilitat immediatament a l’usuari, però costarà un temps adaptar-se als nous sons i a escoltar de nou.

Els estudis realitzats conclouen que es triga entre 1 i 6 mesos a aclimatar-se completament al seu ús. És absolutament fonamental provar durant 30 dies els audiòfons i per tant realitzar una compra fonamentada.

Els audiòlegs protèsics estan preparats per a ajudar a les persones assessorant-los respecte els passos que seguirà la seva rehabilitació auditiva.

També els guiarà en l’elecció de la solució auditiva més adequada a les seves necessitats. Els nous usuaris d’audiòfons necessiten tenir un suport continuat durant els primers mesos d’adaptació.

Començar el procés requereix paciència, doncs l’aclimatació no és immediata i l’usuari pot sentir-se decebut i intranquil a l’inici.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *