Tornada a l’aula pels estudiants amb pèrdua d’audició

audiopacks audiologia estudiants perdua audicio audiofons

Pels nens i gent jove amb pèrdua d’audició, l’escola o la Universitat és un lloc que ofereix molts canvis respecte als ambients que han predominat durant l’estiu.

Per a poder seguir les classes amb més tranquil·litat, comentem a continuació alguns aspectes a tenir en compte:

Seure al davant: Pot semblar obvi, però la posició a l’aula és fonamental per a poder entendre amb claredat al professor. L’acústica de les aules sovint no és la més adequada pels nens amb pèrdua d’audició. Els sostres són alts, de vegades les finestres estan obertes i alguns professors caminen per l’aula mentre expliquen la lliçó.

A més a més, hi ha professors i alumnes que no vocalitzen correctament, fent la comprensió més complexa.

Col·locar-se davant del professor ajudarà a mantenir l’atenció i a no emboirar-se o perdre el fil de la classe. Quan els llocs no estan assignats, convé arribar uns minuts abans per a poder situar-se en la millor posició possible. També podem parlar amb el professor o tutor per a demanar la posició que més ens interessi.

Investigar si l’escola té equip de FM o sistemes de Bobina inductiva instal·lats

Si uses audiòfons retroauriculars, pots preguntar al professor si l’aula està equipada amb sistemes d’inducció. Aquests sistemes sovintegen a les oficines de correus, museus, teatres i sales de conferències.

Aquesta tecnologia transmet el so als audiòfons i implants coclears mitjançant bobines d’inducció (T-coils), i fa que la senyal sigui més neta i clara. Parla amb el teu audiòleg protètic si vols activar aquesta prestació a la teva solució auditiva.

La manera de rebre el so amb més claredat es produeix amb els sistemes de FM. Hi ha Universitats que tenen emissors universals i cal aprofitar-los. El teu audiòleg protètic et pot ajudar a emparellar-ho amb els teus audiòfons.

Grava les classes que t’interessin

Demanant previ permís al professor, pots gravar la classe per a tornar-la a escoltar a casa amb calma. Només necessites una gravadora de veu o un telèfon mòbil o tablet amb una memòria interna suficient.

Molts dels continguts de les classes que s’expliquen es poder trobar a Internet mitjançant vídeos o documents. Demana-li al professor on pots aconseguir més informació per tal de reforçar el teu estudi fora de l’aula.

Hi ha algunes universitats a on els apunts de les classes es pengen a la pàgina web de l’escola per a poder completar els teus apunts a classe. Parla amb el teu professor per tal de promoure aquesta manera d’entendre l’estudi.

No tinguis cap temor a realitzar els teus estudis. Els mitjans tecnològics actuals ofereixen possibilitats impensables només fa unes dècades. No les desaprofitis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *