Pèrdua d’audició: la relació senyal-soroll

audiopacks audiologia logopedia barcelona relacio senyal soroll

La relació senyal-soroll (RSS) és la relació establerta en decibels entre el so d’interès, (generalment la parla), i el soroll de fons.

Les persones amb pèrdua auditiva necessiten una RSS més favorable que els normoients per aconseguir el mateix nivell d’intel·ligibilitat de la parla.

Això és encara més important en els nens que en els adults amb discapacitat auditiva. Els ambients acústics normals dels nens són típicament sorollosos (classes, zones de jocs, etc) degut a que les habilitats auditives i de llenguatge dels nens estan menys desenvolupades que les dels adults, ells no poden completar fàcilment les parts que no senten d’un missatge a fi de comprendre el seu significat.

El tancament auditiu és una de les habilitats auditives que es desenvolupa durant els primers anys de vida a partir d’una correcta estimulació del sistema nerviós central auditiu.

Permet comprendre els missatges encara que només es percebi un 50 % dels components acústics del mateix. Aquesta funció no es desenvolupa correctament en el deficient auditiu. Conseqüentment, per assegurar l’audibilitat és particularment important que existeixi una RSS favorable.

· Els audiòfons amb micròfons direccionals poden millorar la relació S/R dels ambients sonors.

· Els audiòfons direccionals poden ajudar als nens a obtenir la millor condició d’escolta en diversos ambients.

· Els audiòfons que usen micròfons direccionals podien millorar la RSS en una mitjana de 6,5 dB en relació amb altres audiòfons no direccionals.

Audiosocial es el blog de Audiopacks Audiología y Logopedia: centro auditivo en Barcelona en la calle Muntaner 142  08036 Audífonos y ayudas técnicas para solventar los problemas de audición.

Audiopacks audiologia i logopedia barcelona audífonos phonak centro oficial ZIP infantil muntaner 142

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *