Els canvis en les relacions familiars

audiopacks audiologia perdua audicio canvi relacions familiars

Està àmpliament demostrat que la pèrdua d’audició produeix canvis de comportament i efectes psicològics no desitjats. Però sabem quins canvis es produeixen en les relacions familiars?

L’home i la dona

Un de cada tres europeus de més de 60 anys pateix una pèrdua d´audició, un nombre que augmenta a mesura que l’edat avança.

Els percentatges d’homes i dones afectats és molt similar, però apreciem diferències en relació al tipus de pèrdua d’audició. Els homes acostumen a tenir més dificultats en les freqüències agudes, mentre que les dones presenten més pèrdua d’audició en les freqüències greus.

En el cas dels homes les dificultats de comprensió apareixen sobretot en ambients amb soroll, on les diferents veus es barregen impedint entendre la conversa.

En el cas de les dones les dificultats poden tenir més relació amb la manca d’audibilitat, és a dir, amb les dificultats que poden aparèixer per detectar els sons suaus o per entendre les persones que parlen amb veu baixa.

Pèrdua d’intimitat

La comunicació és clau per a qualsevol relació personal. Particularment, en el món de la parella, la pèrdua d’audició no tractada és desesperant i genera frustració. La persona que intenta constantment entendre el que li diuen s’irrita amb facilitat, i acusa als altres de parlar amb la veu poc clara o massa suau. La seva parella pot acabar sense dirigir-se a ell per evitar discussions i problemes. El mateix succeeix amb els fills o amb amics. Tot això pot acabar produint discussions, aïllament, depressió o inclús el divorci.  

Solucions i possibilitats

Més del 90% de les persones amb pèrdua d’audició es poden beneficiar dels audiòfons, que aporten guanys importants en la qualitat de vida de l’usuari i en les seves relacions socials. La decisió de buscar ajuda és clau per a sortir d’aquesta situació de crisi. L’ús d’audiòfons pot renovar la il·lusió en la parella, en les activitats que s’han deixat de fer durant aquest temps i en els propis hàbits de comunicació. 

Estratègies pel dia a dia

Seguint una sèrie d’estratègies simples i lògiques, vostè podrà millorar la comunicació amb familiars i amics. Busqui restaurants tranquils, amb una distància significativa entre taula i taula.

En ambients amb soroll, apropi’s el màxim a la persona amb la qual està parlant. Utilitzi els dispositius compatibles amb els seus audiòfons per tal de maximitzar la senyal i baixar el soroll de fons.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *