Com funcionen els audiòfons?

audiopacks audiologia audiofons funcionament

La funció bàsica dels audiòfons és fer que a través d’un amplificador, els sons siguin més audibles.

Els audiòfons actuals fan molt més que això, però no hem d’oblidar que sense amplificar no podrien funcionar.

Per això explicarem quines són les seves parts bàsiques: el micròfon, la bateria, l’amplificador electrònic i l’auricular.

Micròfon

El micròfon converteix l’energia que transmet el so en impulsos elèctrics. Passem doncs d’energia mecànica a energia elèctrica. Trobarem un o dos petits micròfons que captaran el so d’una forma semblant a com ho faria la nostra oïda.

Bateria

Els audiòfons poden funcionar gràcies a les piles que incorporen, doncs necessiten energia per poder amplificar el so. L’autonomia de les piles oscil·la entre els 6 i 20 dies, en funció de la mida d’aquesta. La pila entrega un voltatge de forma constant fins que s’esgota. La majoria dels audiòfons emeten un so per avisar a l´usuari que la bateria està a punt d’esgotar-se.

Amplificador electrònic

Els amplificadors estan dissenyats per a modificar la intensitat de la senyal, sense distorsionar el so fent que aquest sigui natural. Els amplificadors sempre estan situats dins dels audiòfons (intrauriculars o retroauriculars).

Auricular

L’auricular converteix la senyal elèctrica novament en so sense que aquest se senti de forma distorsionada. Els auriculars poden estar situats en la pròpia carcassa de l’audiòfon o a dins del conducte auditiu de l’usuari (audiòfons RIC).

Audiosocial es el blog de Audiopacks Audiología y Logopedia:centro audiológico en Barcelona en la calle Muntaner 142  08036 Audífonos y ayudas técnicas para solventar los problemas de audición.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *