Trucs per viatgers amb pèrdua d’audició

Viatjar és una activitat divertida però sovint pot ser una molèstia per les persones amb pèrdua d’audició i usuaris d’audiòfons.

Si ha pensat en marxar fora aquestes vacances de Nadal, o es prepara per fer un viatge de feina, recordi els següents consells que el permetran gaudir del viatge i de la seva audició:

  • Aprofiti els recursos existents: Pot fer les seves reserves on-line per evitar confusions o malsentesos al telèfon. Pot contactar també amb agències de viatges que tenen especialistes dedicats a tenir cura de les persones amb minusvalies o amb dificultats. Sol·liciti les confirmacions dels vols per correu electrònic i desi tota la documentació en una carpeta mentre vostè viatgi.
  •  Faci una llista de totes les coses que necessita en relació als seus audiòfons: piles, tubs de recanvi, accessoris wireless i carregadors dels diferents dispositius. Inclús pot portar un parell d´audiòfons antics en bones condicions per a qualsevol imprevist amb els seus actuals.
    audiopacks audiologia barcelona trucs viatgers perdua audicio
  • Els arcs de seguretat de l’aeroport poden detectar metall si vostè porta els audiòfons posats. En aquest cas, expliqui al personal de seguretat que és usuari d’audiòfons.
  • Identifiqui les seves necessitats en cada etapa del seu viatge. El personal d’atenció al client pot comunicar-se de manera efectiva amb vostè en els aeroports, estacions de tren, hotels i restaurants. Si les seves dificultats auditives són severes, demani al personal que l’alertin dels avisos que poden ser del seu interès.
  • Porti els seus audiòfons de recanvi a la bossa de mà dins de l’avió. Com vostè sap hi ha vegades que les maletes es perden, amb la qual cosa els seus audiòfons podrien desaparèixer.
  • Quan arrivi a l’hotel, expliqui al personal que tinguin en compte les seves dificultats. Per exemple, demani que el truquin de forma insistent per a despertar-lo pel matí, o que inclús puguin entrar a l’habitació en el cas que vostè no contesti al telèfon. Si vostè coneix algú que viatja i que també té dificultats auditives, no dubti en explicar-li les seves experiències i estratègies que ha desemvolupat per a ajudar-lo en les diferents situacions en les que es pot trobar.

Audiosocial es el blog de Audiopacks Audiología y Logopedia:centro audiológico en Barcelona en la calle Muntaner 142  08036 Audífonos y ayudas técnicas para solventar los problemas de audición.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *