Causes perinatals d’hipoacúsia: anòxia i hipòxia

audiopacks audiologia barcelona causes perinals anoxia hipoxia

L’anòxia i la hipòxia són el resultat de molts factors com la compressió del cordó umbilical o per altres factors relacionats amb la grandària del nen, que es relacionen estadísticament amb l’aparició posterior de hipoacúsia neurosensorial.

L’existència d’evidències objectives en la història neonatal d’anòxia i hipòxia pot incloure la presència de meconi al naixement, apnees primàries, ressucitació cardiopulmonar al naixement i apgar baix en els primers cinc minuts de vida.

També cal destacar la necessitat de ventilació mecànica perllongada postnatal.

Histològicament la manca d’oxigen produeix dany en la formació reticular i en els nuclis coclears, en els quals s’ha trobat una disminució del nombre i de la grandària cel·lular en proporció a la severitat del temps d’hipòxia.

De totes maneres els nounats amb hipòxia solen presentar conjuntament altres factors de risc de hipoacúsia neurosensorial, per la qual cosa de vegades el paper de la hipòxia no és clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *