Contramotlle: procés i tècniques

Depenent del material que decidim usar per a la elaboració del contramotlle, es necessita un tractament o un altre per a la seva elaboració. El procés a seguir en cada cas és el següent:

  • Contramotlle amb silicona de doblegat: Aquesta silicona es compon de dues substàncies anomenades “a” i “b” que hauran de ser barrejades per elaborar el contramotlle. Primer s’uneixen aquests dos components de la silicona, preferiblement amb un aparell barrejador específic per tal d’evitar la formació de bombolles en la silicona. Després s’omple amb aquesta substància la cubeta a on està fixada la impressió, de manera que aquesta quedi totalment coberta. Posteriorment, s’introdueix en una olla a aire pressió durant uns 15 minuts per endurir-la. Això impedirà l’aparició de bombolles a la silicona. Finalment, es treu la cubeta de l’olla, s’extrau la impressió i ja tenim el contramotlle. És a dir, s’obté una massa de silicona amb un forat central les parets interiors del qual reprodueixen la forma de l’oïda, que després s’haurà d’omplir per a confeccionar el motlle.
  • Contramotlle de gel: Primer s’ha de fondre el gel deixant-lo llest per a la seva aplicació. Això es realitzarà amb un instrument de doblegat indicat per a fondre aquest tipus de material i realitzra la barreja òptima. Després omplim amb aquest gel la cubeta a on està ubicada la impressió, de forma que aquesta quedi completament coberta pel gel. Es deixa refredar i s’endureix la massa per porteriorment treure la impressió d’aquesta i netejar les restes de cera de la impressió que hagin quedat en el contramotlle.
  • Contramotlle amb guix: Per a que el guix estigui llest per a la seva aplicació, ha de barrejar-se al buit. Això es fa amb un aparell específic per a barrejar el guix. Hem d’omplir de guix la cubeta on es troba la impressió (la mufla). Deixem endurir el guix 15-20 minuts. Per últim s’extrau la impressió de l’interior del guix, es bull l’aigua per retirar les possibles restes de cera de la impressió i es deixa secar. Una vegada està sec, el cobrim amb una capa d’aïllant per què quedi llest per a fabricar el motlle.Audiòfons: Procés i tècniques d’elaboració del contramotlle audiopacks audiologia logopedia barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *