Problemes d’acústica: incomunicació verbal

Dos dels principals problemes d’acústica que poden trobar en qualsevol lloc són els relacionats amb el soroll i la reverberació. Tant el soroll com la reverberació ambiental no suposen problemes per la comprensió,  però si per a la discriminació fonètica. Aquestes dificultats que es manifesten en persones amb una audicó normal, es multipliquen per a persones amb pèrdua d’audició.

La reverberació fa referència a un fenomen a on es superposen dos sons reflexats, degut sobretot, als sotres, parets i terres de l’entorn en relació al soroll que emet l’altre persona. La superposició té lloc amb diferències de temps degut a que el so directe recorre una distància menor que el so reflexat, i d’aquesta manera, el so reflexat arriba més tard provocant una discriminació fonética.

Problemes d’acústica que dificulten la comunicació verbal audiopacks barcelona audiòfons

Aquestes diferències de temps que es produeixen entre les ones sonores i les ones directes, s’estableixen en relació a la diferència d’espais que es recorren, pel que es generaran diferents nivells de reverberació. El temps de reverberació es determinarà per mitjà de les característiques físiques del lloc a on es produeix la comunicació.

La reverberació és un problema d’acústica que té solució. Aquesta es basa en canviar els nivells de reflexió i d’absorció de les parets a on es produeixi aquest fenomen. Els temps més adequats de reverberació, són els que es produeixen a prop del “0”, per tal que la comunicació s’estableixi de manera eficaç.

El soroll, d’altra banda, fa referència a algún tipus de perturbació que impedeix o interfereix la percepció d’un missatge de caràcter auditiu. Els sorolls poden classificar-se en dos tipus, els interns  i els externs.

El soroll intern és el que fa referència al que es produeix en el propi entorn a on hi ha la comunicació. Per exemple, el  soroll intern pot ser el que es produeix en una aula de música.

El soroll extern és el que prové del carrer, i la seva intensitat pot ser més o menys forta en relació a on es produeix la comunicació.  El soroll, de vegades presenta gran intensitats de db (decibels) que poden atravesar les parets i les finestres dels edificis.

Aquests problemes poden solucionar-se per mitjà de sistemes d’aïllaments, com la insonorització de parets, tancaments de doble vidre, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *