Poden els audiòfons ralentitzar l’alzheimer?

Què és la malaltia d’alzheimer?
La malaltia d’alzheimer, és una malaltia neurològica que afecta el cervell. Les lesions causen un dany cel·lular massiu i la pèrdua de moltes habilitats, des de simples tasques motores fins a trastorns cognitius i de memòria.
De fet, els lapses en la memòria són una de les primeres senyals d’advertència de demència o alzheimer.
Normalment, tendim a associar-les al procés natural d’envelliment, però la veritat és que probablement ens trobem amb els primers indicis que alguna cosa no funciona del tot bé.
La malaltia d’alzheimer pot no ser molt notable al principi, però condueix a un ràpid deteriorament cognitiu, una pèrdua severa de la memòria i dificultats per realitzar tasques diàries com vestir-se o menjar.
Com es relacionen l’alzheimer i la pèrdua d’audició?
La majoria de nosaltres desconeixem si existeix una connexió òbvia entre la pèrdua auditiva i la malaltia d’alzheimer.
En l’actualitat nombrosos estudis demostren que la relació és evident. Un estudi realitzat a la Universitat Johns Hopkins a Baltimore, va demostrar que les persones grans amb pèrdua d’audició són molt més propenses a desenvolupar demència que aquelles que tenen una audició normal.
El Dr Frank Lin, de la Universitat Johns Hopkins, diu que “moltes persones ignoren la pèrdua auditiva perquè és un procés lent i insidiós i es produeix a mesura que envellim”. L’estudi mostra que ignorar la seva salut auditiva va més enllà dels problemes que es generen en el dia a dia a causa de les dificultats en la comunicació.
Lin argumenta que “la percepció general és que la pèrdua d’audició és una part relativament intranscendent de l’envelliment” i això simplement no és cert. La seva investigació ha evidenciat que l’audició és extremadament important per a la salut tant física com mental, i que aquells que poden escoltar clarament en realitat mantenen els seus cervells més actius en interactuar constantment amb el món que els envolta, d’una manera que aquells que lluiten per escoltar simplement no poden.
Lin va descobrir que les persones amb pèrdua auditiva greu tenen un 24% més de probabilitats d’experimentar un deteriorament cognitiu en àrees com la memòria, la planificació i la concentració.
La pèrdua d’audició semblava estar accelerant el deteriorament cognitiu a un ritme alarmant, i les persones amb pèrdua d’audició tenen tres vegades més probabilitats de desenvolupar demència o alzheimer que les persones amb audició normal.
Poden els audiòfons retardar la malaltia?
La bona notícia és que encara que la malaltia d’alzheimer és una malaltia comuna que no té cura, hi ha formes d’alentir el seu progrés de manera significativa, mantenint la seva ment i habilitats cognitives en forma.
Una de les formes més efectives per reduir la velocitat de les seves habilitats cognitives és mitjançant el tractament de la pèrdua auditiva. Si ha estat vivint amb pèrdua auditiva per un temps, sap que és més fàcil quedar-se a casa que sortir amb amics, ja que no pot escoltar el que estan dient i se sent avergonyit quan els demana que es repeteixin o endevinar el que van dir i respondre de manera inadequada.
El seu món s’estreny a mesura que els sons que pots escoltar es redueixen, per la qual cosa no és sorprenent que, en utilitzar menys el teu cervell, les teves habilitats cognitives també es vegin afectades.
El tractament de la seva pèrdua auditiva és la millor defensa contra el deteriorament cognitiu i el mantindrà actiu com una tàctica en els propers anys. Amb els audiòfons, podrà participar plenament en cada àrea de la seva vida, gaudint d’activitats cognitius, com sopar amb amics i la festa d’aniversari de la seva néta. 
Un simple parell d’audiòfons pot marcar la diferència en la seva lluita contra la malaltia d’alzheimer i oferir anys de bona salut i una ment activa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *