Presa de mesures amb Otoscan

Les primeres mesures amb Otoscan requereixen de temps i d’un coneixement previ sobre del maneig del dispositiu, incloent els diversos sensors que incorpora.

L’objectiu d’aquest post és proporcionar una idea dels diferents components que el conformen i de les accions a realitzar per a obtenir una bona impressió d’oïda en 3D.

Començarem explicant els diferents sensors que inclou Otoscan per conèixer quin es el mes adient en cada cas per realitzar els escanejos:

 

Les càmeres de seguiment
Unes càmeres situades a banda i banda de la sonda detecten l’anell de seguiment dels auriculars que porta el pacient. Les cambres controlen la posició de l’escàner respecte a l’oïda del pacient. Perquè funcionin correctament, les càmeres han de tenir una visió directa de l’anell de seguiment, sense obstruccions.

Làser d’anell
Escaneja cap a l’exterior des de la punta de la sonda. Escaneja el canal (en manera Anell del canal) i les parts corbes de la pinna, com la hèlix, les parets laterals de la concha i la fissura intertràgica (en manera Anell de concha).

Làser de línies
Escaneja la part situada davant de la punta de la sonda en línia horitzontal (en manera Línia de pinna), de forma similar a un escàner de codis de barres. Serveix per a escanejar les parts més planes de la pinna, com el centre de la concha i les crestes de la vora de la concha.

Botó activador
Selecciona la següent acció més habitual, segons l’estat actual del dispositiu. Si hi ha més d’una acció disponible, la següent acció més habitual apareix ressaltada en la pantalla. Per exemple, usarà l’activador per a configurar l’indicador de profunditat i començar un escaneig. Durant un escaneig, pot estrènyer l’activador per a pausar-lo.

A continuació us adjuntem un vídeo enregistrat per Otometrics, on es pot observar un escaneig en 3D en temps real, per veure el procediment de forma completa:

 

Després d’estar treballant diverses setmanes amb Otoscan, pensem que podem començar a
treure algunes conclusions d’aquest nou dispositiu.

Avantatges

 • Per a començar l’escàner manual té una presència impecable, la pantalla és gran i la
  resolució de les imatges és bona, tot això ofereix una imatge de dispositiu tecnològic
  d’última generació.
 • Otocloud és una aplicació web que ofereix accés en línia als seus escanejos i permet crear i enviar comandes en línia a fabricants d’audiòfons i motlles d’oïda. El seu ús és senzill i en cap cas ofereix dificultats a l’usuari, perquè l’enviament d’impressions es realitza de manera ràpida i sense complicacions. Podem assegurar que el programa del núvol està a l’altura del dispositiu.
 • Una vegada ens hem familiaritzat amb l’ús de Otoscan, podem afirmar que en la majoria dels casos podem aconseguir impressions profundes, especialment adequades per a la posterior fabricació d’audiòfons CIC i per a motlles de llarg canal aptes per a pèrdues severes i profundes.
 • La resolució de l’escàner és bona en la majoria dels casos, aconseguint uns contorns arrodonits de la impressió i aconseguint els mateixos matisos que aconseguim amb la pasta tradicional.
 • Aconseguim una objectiva millora en els temps de fabricació dels motlles/audiòfons, i un estalvi en els costos d’enviament, perquè com ja sabeu es realitzen on-line. Otoscan proporciona una imatge de tecnologia i modernitat que serveix per a oferir més valor al gabinet, i funciona com a eina comercial per a distingir-se de la teva competència.

 

Inconvenients

 • El preu del dispositiu és alt, l’estalvi de pasta, material d’impressió i de transport no és ni des de lluny suficient per a cobrir el seu quantiós preu.
 • Otoscan no és útil per a nens, perquè qualsevol moviment del cap del nen provoca pics i
  esquerdes en la impressió, fent-la no apta per a la seva posterior fabricació.
 • L’escaneig es resisteix molt en casos de vellositat en el CAE, havent d’insistir tenaçment
  en el pinzellat, fent el seu ús cansat per al pacient.
 • El dispositiu incorpora uns auriculars per a apuntar bé a cau d’orella i al canal auditiu durant l’escaneig. L’estructura dels auriculars és poc robusta i és fàcil que es trenquin.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *