Les senyals del beisbol

William Hoy va ser un jugador de beisbol professional de les Grans Lligues (Major League Baseball) als Estats Units.

Va viure 99 anys, des de 1862 fins a 1961, per la qual cosa va ser un dels jugadors professionals de beisbol americà més longeus de la història.

Era sobrenomenat com “Dummy” perquè es va quedar sord als tres anys d’edat a causa d’una meningitis (dummy era una forma vulgar de cridar a les persones sordes en aquella època, similar a “mut” en espanyol).

audiopacks beisbol baseball Dummy Hoy

Dummy Hoy va passar a la història no sols per les seves impressionants estadístiques i assoliments en el beisbol (va jugar 1.792 partits, va fer més de 2.000 hits i 1.400 carreres), sinó perquè se li atribueix l’ús dels famosos senyals utilitzats pels batedors.

No en va, Dummy Hoy utilitzava la llengua de signes per a comunicar-se.

Algunes persones creuen que Dummy Hoy va introduir l’ús d’aquests senyals en el beisbol, especialment les utilitzades pels àrbitres, ja que el necessitava a causa de la seva sordesa, la qual cosa s’acredita per referències en la premsa esportiva de 1888.

 

audiopacks audiologia beisbol baseball señales senyals

En 2007 es va realitzar un documental titulat “I See The Crowd Roar: The Story of William Dummy Avui” (Veig el clam del públic: la història de William Dummy Avui), de 40 minuts de durada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *