Diversos estudis avalen l’ús de dos audiòfons

L’estudi suec “International Outcome Inventory for Hearing Aids: Data from a Large Swedish Quality Register Database” publicat a la revista American Journal of Audiology a l’octubre de 2017, va demostrar que les persones que fan servir dos audiòfons reporten major satisfacció en comparació amb els usuaris de un sol audiòfon.

També es va trobar que les puntuacions totals dels qüestionaris es relacionaven significativament amb la qualitat del servei percebut de centre adaptador dels audiòfons i amb la funcionalitat tècnica dels audiòfons.

L’objectiu de l’estudi era analitzar una gran base de dades del que qüestionaris “International Outcome Inventory for Hearing Aids (IOI-HA)” que avaluen l’efectivitat dels tractaments amb audiòfons.

Els qüestionaris es van enviar a usuaris de nous audiòfons entre 3 i 6 mesos després que comencessin a usar-los.

Més de 100.000 persones van completar aquests qüestionaris i el temps de l’estudi a Suècia va ser per un període de quatre anys, des de 2012 fins al 2016.

L’estudi holandès realitzat per investigadors de centre acadèmic de medicina de la Universitat d’Amsterdam en què van participar 214 persones, va concloure que utilitzar dos audiòfons era millor en termes de reconeixement de la parla i discriminació dels sons.

Després de provar dos audiòfons durant un període limitat de temps, el 93 per cent dels usuaris preferia usar dos audiòfons en lloc d’un.

Aquestes troballes han estat corroborades per un altre estudi suec dut a terme per l’Institut Karonliska d’Estocolm.

Aquest estudi també indicava que amb dos audiòfons el reconeixement de la parla millorava i  ho feia en un 18 per cent, en comparació amb el 13 per cent de millora amb un sol audiòfon18.

La majoria dels 190 participants suecs, a l’igual que els participants de l’estudi holandès preferien usar dos audiòfons en lloc d’un.

En aquest estudi suec, més del 60 per cent dels usuaris deia que la seva capacitat auditiva era millor amb dos audiòfons que amb un.

 

Per saber-ne més: Heart-it

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29049627

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *