Nova figura LEGO amb audiòfon

Els maons de construcció LEGO existeixen des de fa 62 anys. A més de les versions clàssiques, existeixen sets de cultura popular com: Star Wars, Stranger Things, Batman, Harry Potter o Frozen.

Fa diversos anys, LEGO va presentar la primera minifigura amb una discapacitat: una persona en cadira de rodes. Ara, les persones que usen audiòfons també tenen una minifigura de LEGO amb la qual poden relacionar-se.

 

Minifigura LEGO amb audiòfon

La minifigura de LEGO amb audiòfon es troba en el set LEGO City Main Square (60271), però és possible que s’inclogui en altres sets de LEGO en el futur.

Quan se li va preguntar a l’empresa que havia motivat la minifigura amb pèrdua auditiva, LEGO va dir que entenien la importància de la representació en les joguines. Volen que cadascun dels seus fans s’imagini com a part de l’acció.

«Ens comprometem a desenvolupar els nostres sets de LEGO City de manera que es garanteixi que són representatius del món en el qual viuen els nens», afirma LEGO. «Per tant, continuarem incloent minifiguras que representin a persones de diverses edats, professions, gèneres i característiques».

audiopacks lego audifono audiofon silla ruedas cadire rodes

 

L’evolució de les joguines accessibles

La primera minifigura de LEGO amb discapacitat, un nen en cadira de rodes, va sortir a la venda en 2016.

Tres anys després, Mattel va afegir tres nines Barbie amb discapacitats a la seva línia de Barbies Fashionistes, incloent dues nines que utilitzen cadires de rodes manuals i una amb una cama protètica.

audiopacks barbie discapacidad

Pel que fa a la pèrdua auditiva, en 2005, Build-a-Bear va introduir un accessori d’ajuda auditiva per als seus animals de peluix, gràcies als esforços de Janice Lintz, mare d’un nen amb problemes d’audició i fundadora de Hearing Access & Innovations.

També va lluitar contra Mattel, que en aquell moment es negava a afegir audiòfons a American Girl. A Lintz li van dir que si afegien audiòfons, haurien d’afegir bombes d’insulina.

audiopacks implante coclear implant lottie dolls

Lottie Dolls es va convertir en 2017 en la primera marca mundial de joguines a llançar una nina de moda amb un implant coclear. Mia, una fotògrafa de la vida salvatge.

A principis d’enguany, American Girl també va treure a la venda una nina «Girl of the Year», Joss Kendrick, que porta un audiòfon.

audiopacks joss kendrick american girl doll audifono audiofon

 

Campanya per la inclusió

El desenvolupament de joguines que fomentin la inclusió i l’accessibilitat ha estat un tema important en els últims anys, en gran part a causa d’una campanya viral de ToyLikeMe.

Aquesta organització sense ànim de lucre crea projectes d’art i disseny per a iniciar converses lúdiques sobre la discapacitat, al mateix temps que anima i consulta a la indústria de la joguina perquè representi millor als nens amb discapacitat.

ToyLikeMe, que va ser creada per Rebecca Atkinson, que és parcialment sorda i deficient visual, també té com a objectiu educar i involucrar al públic.

«Comencem la nostra campanya per a aconseguir una representació més positiva de totes les discapacitats en les joguines i els mitjans de comunicació infantils», diu un representant de ToyLikeMe. «Vam fer més joguines per a mostrar-los com es podia fer. Entre ells hi havia sords, discapacitats visuals, usuaris de cadires de rodes, etc».

En 2015, ToyLikeMe va realitzar una imatge de tres figures Duple amb discapacitat. La imatge es va imprimir en targetes postals. Es va demanar als nens que escrivissin a LEGO, demanant que es fessin. ToyLikeMe diu que també les van enviar al cap de disseny de LEGO.

«Estem molt contents que comencem a veure més representació», diu ToyLikeMe. «Volem que els personatges amb discapacitats apareguin en tots els mitjans de comunicació infantils, igual que apareixen en la vida real».

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *