L’evidència de la demència

En 2050 un de cada 30 persones patiren demència. Es creu que retardar l’aparició de la demència en un any podria reduir la prevalença de la demència en un 15%, estalviant així milers de milions de dòlars en costos d’atenció sanitària.

Frank Lin MD i companys de la Universitat John Hopkins van seguir als 1.984 individus entre els 36 i 90 anys. Cap dels participants tenien deteriorament cognitiu mesurat en proves estandarditzades al principi de l’estudi, mentre que alguns d’ells tenien pèrdua d’audició. Els participants van ser supervisats durant un període de 18 anys. Els efectes de l’edat, els factors de risc mèdics, la diabetis i la hipertensió van ser controlades en l’estudi.

Els resultats de l’estudi van indicar que les persones amb pèrdua auditiva tenen una major incidència de demència.

Específicament, Lin et, al va trobar que els participants en l’estudi d’aquest estudi longitudinal tenien un 40% de probabilitat d’una taxa més gran de declivi cognitiu en comparació amb els que tenien l’audició normal de l’estudi. A més, els investigadors creuen que una pèrdua auditiva suau (25dB) equival a un declivi cognitiu de set anys.

Conclusions: Els resultats d’aquest estudi prospectiu indiquen que la pèrdua auditiva augmenta el risc de declivi cognitiu en adults majors amb la taxa de declivi cognitiu associat amb el grau de la pèrdua auditiva. Animi als seus familiars a sotmetre’s a un examen screening i a participar activament en el programa de tractament auditiu, si cal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *