El ChatGPT

ChatGPT és un sistema de xat basat en el model de llenguatge per Intel·ligència Artificial GPT-3, desenvolupat per l’empresa OpenAI.

És un model amb més de 175 milions de paràmetres, i entrenat amb grans quantitats de text per a fer tasques relacionades amb el llenguatge, des de la traducció fins a la generació de text.

A una intel·ligència artificial la hi entrena a base de text, se li fan preguntes i se li afegeix informació, de manera que aquest sistema, a base de correccions al llarg del temps, va “entrenant-se” per a realitzar de manera automàtica la tasca per a la qual ha estat dissenyada.

En el cas de ChatGPT, aquesta IA ha estat entrenada per a mantenir converses amb qualsevol persona. Els seus algorismes haurien de ser capaços d’entendre el que li estiguis preguntant amb precisió, incloent-hi adjectius i variacions que anyades en les teves frases, i de respondre’t d’una manera coherent.

El més sorprenent d’aquest xat per IA concret és que és capaç de donar-te unes respostes molt encertades i completes, fins i tot de diversos paràgrafs. A més, en aquestes respostes és capaç d’expressar-te de manera natural i amb informació molt exacta, la qual cosa fa molt complicat distingir que el text ha estat generat per IA.

A més de respondre a la pregunta, aquesta AI té un sentit del context i reconeix tot el que heu estat parlant fins ara, per la qual cosa si li fas alguna pregunta relacionada amb una resposta que t’ha donat, sabrà identificar si et refereixes a això sense haver de donar-li tota l’explicació.

Com usar ChatGPT?

Començar a tenir les teves converses amb testa intel·ligència artificial és molt senzill. L’única cosa que has de fer és entrar al seu web oficial, que és https://chat.openai.com.

La primera vegada que entris hauràs de crear-te un compte en la web de OpenAI, però tot és completament gratuït, i també el xat.

I una vegada iniciïs sessió ja entraràs en el xat. En ell, sota de tot tindràs la barra on tu escrius el que vulguis.

Abans de començar veuràs alguns exemples en anglès de coses que li pots preguntar, però recorda que també pots fer-li preguntes en Español i demanar-li que et parli en qualsevol altre idioma que tu prefereixis.

A l’hora d’utilitzar-ho, és recomanable que experimentis amb diferents tipus de peticions per a explorar totes les funcions de la IA. En casos com aquest, l’enginy a l’hora de realitzar preguntes o peticions pot ser clau per a obtenir resultats sorprenents.

L’única cosa que has de fer és recordar que tot el que escribes quedarà registrat, i podrà ser revisat després pels desenvolupadors de OpenIA per a continuar entrenant a ChatGPT.

Per tant, intenta no incloure informació personal teva ni peticions que siguin potencialment perilloses o delictives.

 

Què pots fer amb ChatGPT?

ChatGPT és una d’aquestes eines les funcions completes de les quals encara no han estat descobertes, perquè en part depèn de l’enginy de les persones que interaccionen amb ella. El més senzill és demanar-li que t’expliqui qualsevol cosa, esdeveniment o concepte, i la IA ho farà a través de les dades amb els quals la hi ha entrenat.

Això també et servirà perquè t’escrigui articles o resums podent demanar-li un nombre màxim de caràcters o paraules explicant successos històrics, personatges famosos, dispositius tecnològics. Bàsicament pot ser el teu periodista particular, o la teva costella per a classes.

També pots demanar-li que t’escrigui aquests textos d’una manera determinada. Per exemple, pots demanar-li que et faci un guió de YouTube o de TikTok per a explicar aquestes coses, que ho faci amb un to concret com a informal o més seriós, o fins i tot que ho faci amb les tonalitats d’unes certes regions. Escriu-ho com un andalús.

També pots demanar-li línies de codi, fitxes d’especificacions de productes, comparatives, que t’escrigui poemes, acudits o lletres de cançons.

Pots demanar-li a ChatGPT que realitzi textos com si li parlés a un nen de 5 anys, i en definitiva, qualsevol cosa relacionada amb el llenguatge o que pugui ser expressada a través d’ell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *