Dia mundial de l’audició

El Dia mundial de l’audició 2023 destacarà la importància d’integrar la cura de l’oïda i l’audició en l’atenció primària, com un component essencial de la cobertura universal de salut.

Missatges clau

  • Els problemes de l’oïda i l’audició es troben dins dels  problemes més comuns enfrontats en la comunitat.
  • Més del 60% d’aquests poden ser identificats i abordats en el nivell d’atenció primària.
  • La integració de la cura de l’oïda en els serveis d’atenció primària és possible a través de la capacitació i el desenvolupament de capacitats a aquest nivell.
  • Aquesta integració beneficiarà a les persones i ajudarà els països a avançar cap a l’objectiu de la cobertura universal de salut.

 

En aquest dia, l’OMS llançarà un nou manual de capacitació: Manual de capacitació en la cura de l’oïda en l’atenció primària per als treballadors de la salut i metges generals.  El manual anirà acompanyat del manual del capacitador i altres recursos de la comunitat.

 

Infografies de la campanya

Us adjuntem les infografies creades per a aquesta edició, la primera sobre l’esdeveniment i la segona són  consells per a tenir unes oïdes saludables:

dia mundial audicion audiopacks audicio

dia mundial audicion oidos saludables oides audiopacks

Esdeveniments a tot el món

L’OMS encoratja als socis i parts interessades a organitzar esdeveniments per a advocar per la integració de l’atenció de la cura de l’oïda i l’audició dins de l’atenció primària per a conscienciar a la població sobre la importància de la cura de l’oïda i l’audició i encoratjar-la a sol·licitar assistència.

En ocasió del Dia Mundial de l’Audició, se celebraran diversos esdeveniments per tot el món.
El primer d’aquests esdeveniments va tenir lloc en 2007. Fins a 2016, aquest dia es deia el Dia de la Cura de l’Audició.

Si desitja saber més visiti l’enllaç següent:

https://www.who.int/es/campaigns/world-hearing-day

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *