Test de Ling i nens amb audiòfons

El Test de Ling és una eina molt útil en el camp de la logopèdia i l’audiologia per a avaluar l’habilitat del pacient per a percebre i reconèixer els sons de la parla en diferents nivells d’intensitat.

El test és especialment útil en l’avaluació de nens amb dificultats d’audició i en la selecció i ajust d’audiòfons.

En l’àmbit escolar, el Test de Ling és útil per a avaluar l’habilitat dels nens per a percebre i entendre la parla en un ambient sorollós, com una sala de classe.

Els resultats del test poden ajudar a identificar nens amb problemes d’audició i planificar les intervencions necessàries.

 

Com realitzar el Test de Ling

El Test de Ling es realitza de la següent manera: es presenta al pacient una sèrie de fonemes (sons de la parla) a diferents nivells d’intensitat, i el pacient ha de repetir el que escolta.

Els sons es presenten en una llista en ordre ascendent, començant pels sons més suaus fins als més forts.

Per exemple, es pot presentar al pacient la següent llista de sons: /a/, /o/, /i/, /s/, /ʃ/, /f/, /t/, /k/.

Cada so es presenta en un nivell d’intensitat específic, que pot ser mesurat en decibels (dB). El nivell d’intensitat s’ajusta fins a trobar el nivell més baix que el pacient pot percebre

 

En el cas dels nens, el Test de Ling es pot adaptar per a fer-ho més divertit i interactiu. Per exemple, es poden utilitzar imatges o dibuixos per a representar els sons de la parla i fer que els nens els identifiquin.

També es poden incloure activitats lúdiques com a jocs de memòria o trencaclosques per a mantenir l’atenció dels nens.

En resum, el Test de Ling és una eina molt útil en el camp de la logopèdia i l’audiologia per a avaluar l’habilitat del pacient per a percebre i reconèixer els sons de la parla.

En l’àmbit escolar, és útil per a avaluar l’habilitat dels nens per a percebre i entendre la parla en un ambient sorollós i planificar les intervencions necessàries.

El Test de Ling es pot adaptar per a fer-ho més interactiu i divertit per als nens.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *