Supressor de soroll i direccionalitat

Els supressors de soroll i la direccionalitat són característiques importants en els aparells auditius moderns, ja que milloren la qualitat del so i la capacitat de comprensió de la parla en entorns complexos.

Els supressors són algorismes de processament de senyals que redueixen la quantitat de soroll de fons en un senyal de so.

Alguns audiòfons utilitzen diversos micròfons per a capturar el so ambient des de diferents direccions i després utilitzen un algorisme per a suprimir el soroll de fons. Això permet que l’usuari escolti millor el senyal desitjat, com la veu d’una altra persona, en un entorn on hi ha moltes interferències del senyal.

La direccionalitat és una altra característica important dels aparells auditius moderns. La majoria dels aparells auditius compten amb micròfons direccionals que s’orienten cap a la font de so principal, com la veu d’una persona que parla directament a l’usuari. Això permet que l’usuari escolti millor el senyal desitjat.

 

Sistemes de connectivitat i soroll

Els sistemes de connectivitat són una altra característica important dels audiòfons moderns. Els aparells auditius poden connectar-se a altres dispositius, com a telèfons mòbils, televisors i sistemes de so, mitjançant Bluetooth o altres protocols de connectivitat sense fil. Això permet que l’usuari escolti el so directament en els seus aparells auditius, la qual cosa millora la qualitat del so i redueix el soroll de fons.

La teclonogia FM Roger és un sistema de connectivitat que utilitza un senyal de radi per a transmetre el so des d’un micròfon als aparells auditius.

Aquest sistema s’utilitza sovint en entorns escolars i en sales de conferències, ja que permet que l’usuari escolti millor la veu del parlant principal mentre es redueix el soroll de fons.

El sistema FM Roger pot ser particularment útil per a les persones que tenen problemes d’audició en ambients sorollosos o per a aquells que tenen dificultats per a entendre la parla.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *