Petards de baixa sonoritat

Els petards de baixa sonoritat o “low noise” és aquell article pirotècnic que emet menys de 97 dB (decibels) o són, directament, insonors i només emeten llum.

El 55% dels productes del catàleg de la companyia catalana La Traca són tipificats com de baixa sonoritat, per respectar les persones amb sensibilitat auditiva i també els animals.

A més, l’empresa està portant accions de sostenibilitat per reduir l’impacte mediambiental, i per això el 50% dels productes del catàleg no contenen plàstic i el 60% utilitzen cartró reciclat.

Moltes persones adoren els petards, però d’altres no els suporten per les molèsties auditives que provoquen. Això fa que per a moltes persones i animals la revetlla de Sant Joan es converteixi en un malson.

Per evitar aquestes molèsties s’han creat els petards de baixa intensitat, que es vendran per primer cop a Barcelona. L’objectiu és reduir l’impacte auditiu durant la revetlla.

 

Què són exactament els petards de baixa intensitat?

Els petards de baixa intensitat són artificis pirotècnics que poden fer menys soroll i s’han aconseguit gràcies a la modificació de les composicions químiques i els efectes per reduir la quantitat de soroll.

El soroll sempre existeix, però tenen una gamma de baixa sonoritat que està per sota dels 97 decibels, que és allò que els animals i les persones amb TDAH poden tolerar perfectament.

caseta petardos caseta petards

La caseta s’ubicarà a la plaça Molina de Barcelona i estarà oberta durant tota la setmana de la revetlla de Sant Joan.

Aquest comerç vol promoure una pirotècnia més inclusiva, un compromís que l’empresa va agafar durant la pandèmia i que els ha fet dissenyar nous productes amb menys impacte auditiu.

 

Font: https://beteve.cat/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *