La connexió entre la pèrdua auditiva i la son

Un somni regular i de qualitat és vital per a la nostra salut física i mental en general. Dormir bé fa que sigui més fàcil exercir-se en el treball, manejar situacions estressants i fer coses divertides com gaudir de temps de qualitat amb la teva família.

Desafortunadament, moltes coses poden obstaculitzar un bon somni nocturn, inclosa la pèrdua d’audició.

Algunes persones poden pensar que, en tot cas, la pèrdua auditiva podria ajudar-los a dormir millor perquè seria menys probable que es despertessin a causa dels sons que distreuen durant la nit. No obstant això, diversos estudis han demostrat que les persones amb pèrdua auditiva solen dormir pitjor.

audiopacks son perdua auditiva perdida audicion

Per què la pèrdua auditiva pot augmentar l’insomni?

Hi ha diverses idees sobre per què la pèrdua auditiva pot augmentar el risc d’insomni:

Estrès: La pèrdua d’audició és estressant, ja sigui per una aparició sobtada o que aparegui gradualment amb el temps. Com més estressat i ansiós et sentis, és menys probable que dormis bé de manera constant. Desafortunadament, això pot conduir a un cercle viciós en el qual dormir menys augmenta els nivells d’estrès, la qual cosa continua empitjorant el somni.

Acufens: El tinnitus és un brunzit, o un altre soroll en l’oïda. És molt comú en persones amb pèrdua auditiva. El tinnitus pot mantenir-te despert a la nit perquè el soroll que crea pot distreure’t, especialment quan hi ha silenci, i impedir que et quedis adormit

 

Que fer?

Si experimentes pèrdua d’audició sobtada, busca atenció mèdica immediatament. El tractament oportú és la millor manera de reduir les possibilitats que la teva pèrdua auditiva es torni permanent.

Si tens signes de pèrdua auditiva que han aparegut gradualment o té símptomes de tinnitus, programa una cita amb un especialista en audició.

Poden examinar les seves oïdes, realitzar una prova d’audició i guiar-te cap a opcions de tractament com a audiòfons o teràpies per al tinnitus.

Amb sort, en tractar els teus problemes d’audició, també podrà ajudar a millorar la qualitat del teu somni i fer que aquest sigui més reparador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *