La còclea en sincrotró

El fabricant austríac d’implants coclears MED-EL ha signat un nou acord amb la Western University (Londres, el Canadà) i l’organització de recerca canadenca Mitacs.

L’acord ha permès tenir accés exclusiu a un extraordinari conjunt de dades de sincrotró d’ossos temporals, revelant de manera fiable les formes de l’oïda interna.

MED-EL va acordar compartir en exclusiva les imatges que acompanyen a aquest text, una col·lecció de fotografies innovadores que ofereixen la resolució més alta i la vista més completa de l’anatomia coclear fins a la data.

Aquest sistema brindarà oportunitats per a repensar i desenvolupar processos innovadors de presa de decisions preoperatòries, procediments d’implantació coclear personalitzats i precisos.

Així com millorar els processos d’adaptació a les capacitats i necessitats dels usuaris individuals d’implants coclears.

 

¿Què són les imatges de sincrotró?

Els intensos raigs de llum produïts per un accelerador de partícules sincrotònic permeten vistes especials dels mecanismes en la medicina i moltes altres àrees de recerca.

Les imatges de sincrotró realitzades proporcionen detalls increïbles i revelen variacions individuals en la longitud i forma de l’oïda interna.

Ara podem tenir en compte les característiques específiques i anatòmiques de l’oïda interna de cada candidat fins a un punt que abans era inimaginable” (MED-EL)

En aprofitar aquest conjunt de dades d’avantguarda, ara estem equipats amb les eines i els coneixements per a revolucionar tot el procés d’implantació coclear, des de la planificació preoperatòria fins a la cirurgia i l’adaptació” (MED-EL)

L’acord s’articula entorn d’una col·laboració entre MED-EL i els investigadors principals Sumit Agrawal i Hanif Ladak de Western University.

Aquesta associació ofereix a l’empresa pionera en implants coclears la tecnologia i el codi de programari basat en IA dels acadèmics, juntament amb terabytes de dades d’imatges.

 

Rampes amb superposicions de colors

Una imatge transversal de la còclea que mostra la rampa timpànica, la rampa mitjana i la rampa vestibular, emfatitzant amb superposicions de colors parteixes de la membrana basilar i les seves projeccions neurals associades. En el centre de la imatge està el modíol.

audiopacks coclea medel scala

 

Òrgan vestibular i còclea

La imatge de sincrotró 3D de l’òrgan vestibular i la còclea inclou una superposició per a mostrar rangs de freqüència alineats tonotòpicament al llarg de la membrana basilar.

audiopacks medel coclea membrana basilar

 

Cadena d’ossets

Aquesta vista renderitzada de la còclea proporciona rangs de freqüència alineats tonotòpicament al llarg de la membrana basilar.

Aquesta imatge en 3D també proporciona una vista clara dels ossets, inclòs el martell (que oculta parcialment l’estrep), l’enclusa, l’estrep, la base de l’estrep que cobreix la finestra oval i l’òrgan vestibular.

audiopacks medel coclea huesecillos ossets

 

Distribució dels elèctrodes d’un implant coclear

Una vista de projecció de la còclea que ressalta algunes de les seves estructures delicades i mostra una matriu d’elèctrodes d’implant coclear MED-EL FlexSoft inserida que ha estat il·lustrada en colors per a ressaltar els rangs de freqüència alineats tonotòpicament.

audiopacks medel array electrodos electrodes

 

Regió de la membrana basilar

Imatge de sincrotró en 3D que proporciona detalls precisos de la membrana basilar i les estructures neurals des de la regió del ganxo fins a l’àpex de la còclea, superposada per contactes elèctrics i cables d’una matriu d’elèctrodes d’implant coclear MED-EL FlexSoft completament inserida.

audiopacks medel implante coclear implant CI

 

Matriu d’elèctrodes d’implant coclear

La mateixa imatge de la matriu d’elèctrodes de CI (a dalt), que a més emfatitza la relació dels contactes dels elèctrodes inserits amb les seves profunditats d’inserció i les freqüències tonotòpiques corresponents.

audiopacks medel coclea zonas frecuencias

 

Canals semicirculars

Aquesta imatge de sincrotró proporciona una vista tridimensional d’un dels tres canals semicirculars de l’òrgan vestibular juntament amb la còclea, intersectada per un pla bidimensional que mostra l’entorn de la còclea.

audiopacks medel conductos conductes semicirculares semicirculars

 

Estructures neurals de la còclea

Aquesta vista renderitzada de la còclea emfatitza la delicada membrana basilar que s’estén des de la base fins a l’àpex i projecta les estructures neurals de la còclea, totes elles codificades per colors per a ressaltar esquemàticament diverses regions de freqüència tonotòpica.

El nervi auditiu es mostra en la part inferior de la imatge.

audiopacks medel coclea cochlea

 

Nervi facial, òrgan vestibular i finestra rodona

Una vista intricada del nervi facial (groc clar), el recés facial, la corda del timpà (groc fosc), l’òrgan vestibular (gris), els ossets (blanc), la finestra rodona de la còclea (vermell fosc) i la còclea.

audiopacks coclea medel

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *