La timpanometria de banda ampla

La timpanometria de banda ampla (WBT) és un mètode per a mesurar la funció acústic-mecànica de l’oïda mitjana.

El test es realitza mitjançant un estímul de clic de banda ampla que conté totes les freqüències entre 226 i 8000 Hz.

La WBT realitza una sèrie de mesuraments que ajuden a proporcionar una avaluació més completa de l’oïda mitjana. Els mesuraments obtinguts inclouen timpanogrames tradicionals i un gràfic d’absorbància de l’oïda mitjana.

El mètode per a WBT és el mateix que el de la timpanometría tradicional; per tant, és una forma extremadament ràpida i precisa d’obtenir informació diagnòstica addicional sobre l’oïda mitjana.

L’absorbància es descriu com la quantitat de so que ha viatjat a través del sistema de l’oïda mitjana.

Els resultats s’expressen com un percentatge de l’energia acústica que ha estat transmesa o absorbida per l’oïda medio a través de les freqüències de l’estímul del clic de banda ampla.

Igual que altres avaluacions de l’oïda mitjana, el mesurament es pren des del canal auditiu: l’estímul WBT s’ajusta automàticament a 85 dB SPL en el canal auditiu i s’avalua durant un escombratge de pressió.

La quantitat d’energia acústica que es transmet a través de l’oïda mitjana es diu absorbància. La quantitat d’energia acústica mesurada en el canal auditiu durant l’escombratge es diu reflectància i és la inversa de l’absorbància.

audiopacks timpanometria wbt

Fletxa blava: estímul de clic de banda ampla / Verda fosc: energia acústica reflectida / Verd clar: energia acústica absorbida

Els resultats de WBT es mostren en un gràfic d’absorbància. En l’eix x del gràfic està el rang de freqüència de l’estímul de clic de banda ampla.

És important assenyalar que el rang de freqüència del gràfic d’absorbància és el mateix que el rang de freqüència de l’audiometria estàndard.

El gràfic d’absorbància es pot comparar amb un audiograma de l’oïda mitjana. L’eix i del gràfic d’absorbància mostra el percentatge de l’estímul que va ser absorbit pel sistema de l’oïda mitjana.

audiopacks timpanometria wbt absorbencia

Gràfic d’absorbància WBT

A més del gràfic d’absorbància, es generen i mostren altres resultats. És possible veure els traçats de timpanometría de freqüència única per a tons de sonda de 226 Hz, 678 Hz, 800 Hz i 1000 Hz.

Els resultats de WBT també inclouen un mesurament anomenat timpà mitjà de banda ampla (WAT).

Aquest resultat és una mitjana de tots els timpanogramas de freqüència única i es mostra com un percentatge sobre un rang de pressió.

El benefici d’aquest mesurament és que els artefactes causats ​​per parlar, plorar o moure’s durant l’escombratge de pressió es faran una mitjana de per a obtenir un traçat més definit.

La implementació de WBT té diversos avantatges a causa de la important quantitat de dades recopilades:

  • Aborda les limitacions de la timpanometría tradicional. Per a bebès i nens, els rastrejos ràpids que inclouen múltiples rastrejos de freqüència única poden estalviar temps i dificultats.
  • Minimitza els artefactes.
  • El gràfic d’absorbància proporciona dades completes per a un diagnòstic deferent.
  • És sensible a molts trastorns comuns de l’oïda mitjana.
  • Porta la mateixa quantitat de temps que la timpanometría tradicional.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *