Infeccions d’oïda

Les infeccions d’oïda es produeix quan virus o bacteris s’apoderen de l’oïda i provoquen símptomes desagradables.

El tipus d’infecció d’oïda més comunament conegut i experimentat es diu infecció de l’oïda mitjana o otitis mitjana, i és en el que la majoria de les persones pensen quan pensen en una infecció d’oïda.

Hi ha altres tres formes d’infeccions d’oïda a tenir en compte, i les tres infeccions tenen el potencial de causar pèrdua d’audició, ja sigui permanent o temporal.

Comprendre els signes d’aquestes infeccions és una eina addicional per a protegir la salut auditiva a llarg termini, així que continuar llegint per a tenir més informació.

 

  • Infeccions de l’oïda externa

Una infecció de l’oïda externa ocorre quan la pell del canal auditiu s’infecta. Aquest tipus d’infecció d’oïda generalment ocorre quan queda massa humitat atrapada en el canal auditiu.

També pot ocórrer en perforar o raspar la pell i l’obertura s’infecta. Les infeccions de l’oïda externa poden anar acompanyades d’inflor, drenatge o dolor en l’oïda.

És possible una disminució temporal de l’audició pel fet que el material infectat bloqueja l’oïda o a la inflor a causa de la infecció. És probable que es restableixi l’audició una vegada que es busqui tractament.

Consulti al seu metge si creu que té una infecció de l’oïda externa. Les opcions de tractament poden incloure antibiòtics o gotes per a les oïdes.

 

  • Infeccions  de l’oïda mitjana

Una infecció de l’oïda mitjana es produeix en l’oïda mitjana i es produeix perquè la trompa d’Eustaqui, o el conducte que va des de l’oïda fins a la part posterior de la gola, no pot drenar adequadament.

Les infeccions de l’oïda mitjana generalment es formen com a resultat d’un refredat o al·lèrgies que causen inflamació en la gola i restringeixen el drenatge de líquid. Quan el líquid no es pot drenar, pot infectar-se i provocar otitis mitjana.

La pèrdua temporal de l’audició és comuna en les infeccions de l’oïda mitjana i generalment es recupera una vegada que es recupera de la infecció de l’oïda.

No obstant això, les infeccions d’oïda persistents poden provocar una pèrdua auditiva permanent si es danya l’oïda mitjana.

Si experimenta símptomes d’una infecció de l’oïda mitjana, com a audició apagada o sensació de plenitud en les oïdes, ha de consultar a un metge.

 

  • Infecció de l’oïda interna

Les infeccions de l’oïda interna són més rares i generalment ocorren quan algun tipus de virus arriba a cau d’orella intern.

L’oïda interna sol estar ben protegit contra virus i bacteris, per la qual cosa l’aparició d’una infecció de l’oïda interna és poc comú i més greu.

Les infeccions de l’oïda interna poden provocar una pèrdua auditiva neurosensorial sobtada que podria romandre permanent si no es tracta.

Per tant, si experimenta una pèrdua auditiva sobtada o una pèrdua auditiva que es produeix en el transcurs d’uns minuts, és important que consulti a un metge immediatament.

La pèrdua auditiva sobtada també sol ocórrer en un solo sentit. Si es tracta dins de tres a cinc dies, és possible que es pugui restaurar l’audició.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *