Dia mundial de l’audició

El Dia Mundial de l’audició se celebra cada any el 3 de març per a conscienciar sobre la importància de cuidar la nostra audició i prevenir la pèrdua auditiva.

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) és la principal impulsora d’aquesta iniciativa, que busca millorar l’accés als serveis de cura de l’oïda i l’audició a tot el món.

El lema del Dia Mundial de l’audició 2024 és “Un canvi de mentalitat. Que la cura de l’oïda i l’audició sigui una realitat per a tothom!.

Aquest lema fa referència a la necessitat de combatre les idees errònies i els estigmes que existeixen en la societat sobre els problemes d’oïda i audició, i que dificulten l’accés a les intervencions adequades i oportunes.

dia mundial audicion audicio

Algunes dades interessants sobre pèrdua auditiva són:

  • En totes les etapes de la vida, la comunicació i una bona salut auditiva ens connecten amb els altres, amb la nostra comunitat i amb el món
  • En el món, més de 360 milions de persones viuen amb una pèrdua auditiva discapacitant i més de mil milions estan en risc degut a l’exposició a sorolls recreatius.
  • La pèrdua auditiva no tractada té un cost de gairebé un bilió de dòlars per les conseqüències que té en la productivitat i la inclusió social.
  • Els sistemes de salut han d’oferir intervencions primerenques, com la detecció, el diagnòstic, el tractament i la rehabilitació, per a millorar la qualitat de vida de les persones amb pèrdua auditiva.
  • Els audiòfons són dispositius que ajuden a millorar l’audició de les persones amb pèrdua auditiva, però només el 17% de les persones que els necessiten els usen.

 

Per a cuidar la teva audició, és important seguir alguns consells simples, com:

  • Usar taps per a les oïdes en llocs sorollosos, com a concerts, discoteques o esdeveniments esportius
  • Fer-te revisar l’audició regularment, especialment si tens més de 50 anys, treballes en un ambient sorollós o tens antecedents familiars de pèrdua auditiva
  • Usar audiòfons segons sigui necessari i ajustar-los correctament
  • Evitar col·locar objectes estranys en les oïdes, com bastonets, llumins o cotó
  • Reduir l’ús dels dispositius d’àudio com els auriculars, els altaveus o la televisió

 

Si vols saber més sobre el Dia Mundial de l’audició, pots visitar la pàgina web de l’OMS.

 

 

#worldhearingday

Que la cura de l’oïda sigui una realitat per a tothom!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *