Sistema Cochlear Baha

Un implant BAHA és un dispositiu mèdic que s’utilitza per a tractar uns certs tipus de pèrdua auditiva.

Consisteix en un processador de so que s’acobla a un implant de titani inserit en l’os darrere de l’oïda.

Aquest sistema aprofita la conducció òssia, un procés natural pel qual el so es transmet a través de l’os del crani directament a cau d’oïda interna, proporcionant una audició més clara i natural, evitant així les àrees de l’oïda que podrien estar danyades o no funcionar correctament.

 

Com funciona l’implant?

El funcionament de l’implant BAHA es basa en la capacitat del cos per a conduir el so a través de l’os.

El processador de so, que es col·loca externament, recull els sons de l’ambient i els converteix en vibracions mecàniques.

Aquestes vibracions es transmeten a través de l’implant a l’os temporal, cap a l’oïda interna, on es processen com qualsevol altre so.

Tipus d’implants Baha

Actualment, existeixen principalment dos sistemes d’implants BAHA, cadascun amb característiques diferents per a satisfer les necessitats individuals dels usuaris:

  • Sistema Baha Connect: Aquest sistema utilitza un petit pilar que es col·loca darrere de l’orella i connecta directament el processador de so amb l’implant. Les principals característiques inclouen:  Connexió directa / transmissió eficient del so / facilitat d’ús.

 

  • Sistema Baha Attract:  Aquest sistema funciona mitjançant una connexió magnètica entre el processador de so i l’implant. Les seves característiques són: Connexió magnètica / menys components visibles / comoditat.

Tots dos sistemes estan dissenyats per a millorar l’audició en persones amb pèrdua auditiva conductiva, pèrdua auditiva mixta o sordesa unilateral.

L’elecció entre el sistema Baha Connect i el sistema Baha Attract dependrà de les preferències personals, l’estil de vida de l’usuari i la recomanació d’un especialista en audició.

És important destacar que tots dos sistemes ofereixen alta qualitat de so i són coneguts per la seva durabilitat.

A més, són compatibles amb dispositius Android i Apple, la qual cosa permet transmetre àudio directament des de telèfons cel·lulars, televisors o reproductors de música al processador de so.

 

Candidats per a l’implant BAHA

Els implants BAHA són ideals per a persones amb pèrdua auditiva conductiva, pèrdua auditiva mixta o sordesa unilateral.

La pèrdua auditiva conductiva ocorre quan hi ha un problema en l’oïda externa o mitjana que impedeix que el so arribi a l’oïda interna.

La sordesa unilateral significa que una persona té audició normal en una oïda i pèrdua auditiva en l’altre.

 

Avantatges de l’implant

Els usuaris d’implants BAHA informen d’una sèrie de beneficis en comparació amb els audiòfons convencionals.

Això inclou una millor comprensió de la parla, especialment en entorns sorollosos, i una major comoditat, ja que no hi ha res que obstrueixi el canal auditiu o l’acumulació d’humitat.

A més, els implants BAHA són útils per a persones amb problemes de pell o al·lèrgies que els impedeixen usar audiòfons tradicionals.

 

El procés d’implantació

La cirurgia per a col·locar l’implant BAHA és mínimament invasiva i es realitza generalment de manera ambulatòria.

El procediment implica la inserció d’un petit implant de titani en l’os darrere de l’oïda.

El titani és biocompatible, cosa que significa que el cos no el rebutja, i l’os creix al voltant de l’implant en un procés conegut com a osteointegració.

 

Viure amb un implant

Després de la cirurgia i el període de curació, els usuaris poden gaudir d’una audició millorada amb el seu implant BAHA.

El dispositiu és resistent a l’aigua i a la pols, la qual cosa permet als usuaris portar una vida activa sense preocupacions.

A més, els processadors de so són discrets i venen en una varietat de colors per a barrejar-se amb el to de la pell o el cabell.

 

Conclusió

Els implants BAHA representen un avanç significatiu en el tractament de la pèrdua auditiva.

Ofereixen una opció valuosa per a aquells que no poden beneficiar-se dels audiòfons tradicionals, millorant la seva capacitat per a comunicar-se i participar plenament en la vida.

Amb la contínua innovació en el camp de l’audiologia, els implants BAHA continuaran evolucionant i millorant la qualitat de vida de les persones amb pèrdua auditiva a tot el món.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *